Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Οι κολλητοί , ο ΟΠΑΠ και το Υπουργείο Πολιτισμού

Πριν από 10 χρόνια, βούτηξε στο κενό το φιάσκο του Χρηματιστηρίου.
Πριν από δύο ο Ζαχόπουλος, με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Φέτος όλοι μαζί, με την Εθνική Οικονομία μας.
Ή ιστορία της χώρας μας μετριέται με το μέγεθος της φούσκας. Αλλά, αλλά και με το ύφος του στιλ.
Οι καπάτσοι, οι πονηροί, οι επιτυχημένοι, οι προβεβλημένοι.
Για να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Τζώνης Καλημέρης. Επιτυχημένος μάνατζερ, στην τηλεόραση, όπως λανσάρεται, από την παρέα του Γερουλάνου, Κωστόπουλου κλπ.
Κέρδισε αρκετά στο κραχ του Χρηματιστηρίου. Μετά την αγρανάπαυση των χρημάτων του, το 2006 φτιάχνει την εταιρεία "Soloi", που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία, με πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Ο Καλημέρης είναι γαμπρός του Κύπριου επιχειρηματία Δάκη Ιωάννου, σημερινός διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Με όλες τις κυβερνήσεις είναι αρεστός. Είναι από τους πιό κοσμικούς, με τις παρέες της Μυκόνου, συνοδός ηθοποιών, μοντέλων, φίλος του Κόκκαλη κλπ. Μπον βιβέρ αεριτζής με το πούρο του. Τι δουλειά κάνεις στην ΕΡΤ, τον ρώτησε κάποτε ο Μάκης Γιοπαζιολιάς;
"Συμβουλεύω τον πρόεδρο. Του λέω τη γνώμη μου για το πρόγραμμα".
Τα "Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς ΑΕ", συμφερόντων Μαρίνου Γερουλάνου (πατέρα του σημερινού Υπουργού Πολιτισμού), είναι από τις κερδισμένες του Χρηματιστηρίου. Η Λάρα Μπαράτζι-Γερουλάνου, σύζυγος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, είναι παράλληλα αντιπρόεδρος της ΈνωσηςΙ χθυοκαλλιέργειας, με πρόεδρο τον Αριστείδη Μπελλέ, αφεντικό του ομίλου «Νηρεύς». Επίσης, η Συριακής καταγωγής σύζυγος του Γερουλάνου, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της FEAP (Ομοσπονδία Ευρωπαίων Υδατοκαλλιεργητών).
Μετά απ' όλα αυτά τα εισαγωγικά έχουμε και λέμε:
H "Νηρεύς", ανακοινώνει στις 21/10/09, ότι παραιτήθηκε απο την θέση του Δ.Σ. της εταιρείας ο Κωνσταντίνος Θέος, λόγω επικείμενης ανάληψης θέσης που δημιουργεί εν δυνάμει ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του μέλους Διοικητικού Συμβουλίου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Ποια είναι η θέση που θα αναλάμβανε Κ. Θέος και τι σημαίνει «εν δυνάμει ασυμβίβαστο; Ο Θέος ανέλαβε σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 27/10/09.

Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης του «Νηρέα» Αρ. Μπελλές, έχει στενές επιχειρηματικές σχέσεις με τον περιβόητο Παπαμαρκάκη, του δομημένου ομολόγου του ΤΕΑΔΥ. Μπελλές και Παπαμαρκάκης, κάνουν μπίζνες μαζί εδώ και χρόνια. Και ο Μπελλές ήταν ένας από τους συνδαιτημόνες του Παπανδρέου στο περιβόητο «μυστικό δείπνο» της Εκάλης. Ποιός τους έφερε σε επαφή; Ο Παύλος Γερουλάνος, το 1999 εγκαταλείπει τις ιχθυοκαλλιέργειες της οικογένειάς του κι εντάσσεται, στο στενό επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Τον Μάιο του 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να ακυρωθούν προσωρινά οι άδειες λειτουργίας της εταιρείας "Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς ΑΕ", που είχαν εκδοθεί παράτυπα από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από καταγγελίες πολιτών για ρυπογόνο δραστηριότητα στην περιοχή όπου λειτουργεί το ιχθυοτροφείο. Στην απόφαση του ΣτΕ, καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε σε χωροθετημένη περιοχή, αν και οι ληφθείσες άδειες ανέφεραν πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι κατάλληλη για ιχθυοτροφικές δραστηριότητες. Σημειώστε, ότι την εν λόγω επιχείρηση Γερουλάνου, την είχε επαινέσει και η Greenpeace, για την αγνότητα των προϊόντων της, ενώ έχει λάβει και την πιστοποίηση της Νaturland!

Πέτρος Κωστόπουλος φίλος του Τζ. Καλημέρη , του Π. Γερουλάνου και του Νίκου Παπανδρέου (αδελφού του Γιώργου). Ο Κωστόπουλος κερδισμένος του Χρηματιστηρίου (εταιρεία IMAGO, περιοδικό "Νitro", "Down Town" κλπ.), επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ). Η "Ιmago" του έφυγε από το Χρηματιστήριο και ο ίδιος δικτυώνεται στο "κύκλωμα".

Επειδή η ιστορία έχει μεγάλη συνέχεια και ζουμί, λίγο αναμονή για τα περισσότερα...

Μιχάλης Μιχελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου