Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Νόμιμα και παράνομα ιατρεία

Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας.
28 Νοεμβρίου 2005
EK A/287) NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3418 "Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας."

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Άρθρο 7
Τόπος άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.

1. Ο ιατρός ασκεί τα καθήκοντά του στην περιφέρεια του ιατρικού συλλόγου στον οποίο έχει εγγραφεί και στη διεύθυνση που έχει δηλώσει. Απαγορεύεται στον ιατρό να διατηρεί περισσότερα του ενός ιατρεία ή εργαστήρια είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με άλλον συνάδελφό του ή με τη μορφή ιατρικής εταιρείας.

Συνεπως οσοι γιατροι διατηρουν ιατρειο στην Αθηνα ή στον Πειραια και παραλληλα κανουν αρπαχτες με δευτερο ιατρειο στη Σαλαμινα ή σε αλλα νησια (συνηθως αιγινα, πορο ,υδρα, σπετσες), σαν τους τραγουδιστες σε επαρχιακα κεντρα, ειναι παρανομοι και πρεπει να διωκονται απο τη Νομαρχια και τον Ιατρικο Συλλογο.

Καθε νομιμο ιατρειο που επισκεπτομαστε πρεπει να εχει στην εισοδο πινακιδα που να αναγραφει << ΝΟΜΙΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ>> ή << ΝΟΜΙΜΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ>> και να φερει τη σφραγιδα του οικειου Ιατρικου Συλλογου.

Επισης ο χρηματισμος των ιατρων του ΕΣΥ (φακελακι) ειναι παρανομος, και παρανομει εκτος αυτου που το παιρνει και αυτος που το δινει, γιατι μαυτο τον τροπο κλεβουν και οι δυο την εφορια και το κρατος για ιδιον οφελος ( ο γιατρος αυξανει το εισοδημα του παρανομα και ο ασθενης γλιτωνει τα εξοδα που θα εκανε σε ιδιωτικο νοσοκομειο καταλαμβανοντας ομως τη θεση στο δημοσιο νοσοκομειο απο καποιον που την εχει απολυτη αναγκη και δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα ή την ασφαλιση για να παει σε ιδιωτικο νοσοκομειο ουτε χρηματα για φακελακι για να παει σε δημοσιο).

Καποτε πρεπει να εφαρμοστουν οι νομοι, ειναι απαραδεκτο να μιλαμε για μετρα για την οικονομια και να αναφερομαστε μονο στους μισθωτους και στους ελευθερους επαγγελματιες που κανουν φορολογικη δηλωση, οταν το 50 % της ελληνικης οικονομιας αφορα σε μαυρη εργασια και μαυρη οικονομια, που ουτε φορολογειται, ουτε πανω της μπορεις να εφαρμοσεις καποιο μετρο για εξοικονομηση πορων. Γι αυτο οποιαδηποτε συγκριση με μετρα που παρθηκαν σε αλλες χωρες (ιρλανδια, ισλανδια κτλ) ειναι απλως γελοιοτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου